contract

Wist u dat wanneer uw werkgever ervoor kiest uw tijdelijke contract niet te verlengen uw werkgever dit op tijd aan u moet mededelen? U wilt namelijk ook weten waar u aan toe bent.

Duur opzegtermijn
De opzegtermijn is afhankelijk van het dienstverband. Zo geldt bij een arbeidscontract van minder dan vijf dienstjaren een opzegtermijn van één maand.

Wat nu wanneer de werkgever zich niet aan deze opzegtermijn houdt?
Dit betekent niet dat de arbeidsovereenkomst automatisch wordt voortgezet. Deze zal alsnog eindigen op grond van artikel 7: 667BW.

Wel geldt er een andere sanctie bij een tijdelijke arbeidsovereenkomst van zes maanden of meer. De werkgever dient dan namelijk een bedrag aan u te betalen op grond van artikel 7: 668 BW. Het sanctiebedrag komt overeen met de dagen waarop uw werkgever vergat de opzegging aan u mede te delen. Is uw werkgever bijvoorbeeld een maand te laat dan betreft het sanctiebedrag een maandloon.

Vervaltermijn
Bedenk wel dat er een vervaltermijn geldt. Indien u niet binnent twee maanden dit sanctiebedrag vordert bij uw werkgever dan komt deze te vervallen.

Contact
Wij hopen uw vragen met deze blog beantwoord te hebben. Indien dit niet het geval is dan vernemen wij dat graag van u. Neem kosteloos en vrijblijvend contact op met Van Beek De Klerk Juristen