Foto ski ongeval

Bent u ook op wintersportvakantie gegaan dit jaar? En misschien betrokken geraakt bij een ski- of snowboardongeval op de piste?

Wij hopen dat u niet gewond bent geraakt! Wanneer dit wel het geval is en het ongeval is ontstaan door een ander dan kunt u in de meeste gevallen uw schade verhalen. U stelt hiervoor de veroorzaker aansprakelijk. Wel moet deze ‘onrechtmatig’ hebben gehandeld. Wanneer is dit nu het geval? Als de veroorzaker de verkeersregels niet heeft nageleefd. Ook op de piste gelden er namelijk verkeersregels.

De internationale ski vereniging FIS (http://www.fis-ski.com) heeft deze regels opgesteld. De regels kunt u nalezen op de volgende website: https://www.wintersport.nl/pisteregels.

Wanneer de veroorzaker van het ongeval één van deze regels heeft geschonden kunt u hem/haar aansprakelijk stellen. Wel moet u erop bedacht zijn dat het mogelijk is dat het Nederlandse recht niet van toepassing is. In principe is het recht van het land van toepassing waar het ongeval plaats vond tenzij u en de veroorzaker beiden uit Nederland komen.

Bent u slachtoffer van een ongeval op de piste en lijdt u (letsel)schade? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over uw verhaalsmogelijkheden.