Afbeelding thuiswerken, nieuwe werken

Het thuiswerken wordt steeds populairder. Nederland kent ongeveer drie miljoen thuiswerkers! Eerder schreven wij al een blog over de zorgplicht van werkgevers voor haar werknemers. Geldt er ook een zorgplicht voor de werknemers die vanuit huis werken? Problematisch hierbij kan zijn dat een werkgever op dat moment geen zicht heeft op de werknemer!

Ook wanneer de werknemer thuis werkt geldt er een zorgplicht voor de werkgever. Een werkgever dient ervoor zorg te dragen dat de arbeidsomstandigheden van een thuiswerker veilig en gezond zijn. Dit geldt dus ook voor de (thuis)werkplek van de werknemer. Dit betekent dat een werknemer zijn werkgever aansprakelijk kan stellen voor RSI klachten wanneer hij/zij zijn thuiswerkplek niet goed heeft ingericht. Een werkgever kan de aansprakelijkheid afhouden wanneer er instructies zijn gegeven voor de inrichting van een werkplek. Let op: een eenmalige instructie is niet voldoende! Wij raden werkgevers dan ook aan geregeld de werknemers te herinneren aan deze instructies.

Van Beek De Klerk Juristen is thuis op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht van werkgevers. Heeft u vragen of wenst u advies of rechtsbijstand? Neemt u dan kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn er zowel voor de werkgever als werknemer.